Je bent hier:

Vraag naar biozaden bij Velt stijgt

Vraag naar biozaden bij Velt stijgt

In 2009 is de interesse voor biozaden en -pootgoed sterk toegenomen bij Velt. De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren zag de omzet van de samenaankoop via de website www.biozaden.be met 40 procent toenemen. Biozaden zijn niet enkel goed voor het milieu, ze leveren ook een bijzonder lekkere oogst aan groenten, kruiden en bloemen. De bestellingen voor het komende tuinseizoen lopen volop binnen.

Grotere vraag naar biozaden

Het is herfst. Tuiniers maken de balans op van het voorbije tuinseizoen, dat dankzij het mooie weer prachtig was. Sommigen maken al plannen voor het volgende jaar. Zaai- en pootgoed bestellen hoort daar bij en de keuze valt meer en meer op biologische producten. Velt organiseert al voor de twaalfde keer deze samenaankoop. Velt zag in het seizoen 2008-2009 de bestellingen fiks toenemen. De omzet steeg van 50.000 naar 70.000 euro, goed voor 40.000 pakjes biologisch zaad van groenten, kruiden, bloemen en groenbemesters. Vijf ton plant- en pootgoed (aardappel, ui, sjalot) werd verdeeld.

Voordelen

De meest interessante rassen van diverse zaadtelers worden samengebracht in één catalogus op www.biozaden.be. Dit jaar omvat het aanbod meer dan 300 items. Het is de grootste biozadenlijst in België en Nederland. Speciaal in het aanbod zijn de kiemgroenten, het ‘broed’ waarmee je zelf paddenstoelen kunt kweken en vergeten groenten zoals aardbeispinazie, slangenradijs en kapucijnerbaard. In de lijst vind je heel wat ‘oude rassen’, bekend om hun lekkere smaak en hun robuustheid (lees: minder gevoelig voor ziektes en stress). Bij de bloemen is voor variëteiten met enkelvoudige bloemen gekozen, omdat die toegankelijker zijn voor bijen en hommels, belangrijke gasten voor de bestuiving in de tuin.

Verdeling

Velt werkt samen met Biosano voor de samenstelling en de levering van de paketten. Daarbij spelen ook de lokale vrijwilligers van de Velt-afdelingen een rol. Wie zaden wilt bestellen, dient Velt-lid te worden en geniet dan meteen van een aanzienlijke korting en van de Velt-ledenservice (advies, tijdschrift Seizoenen, cursusaanbod, kortingen in winkels).


Voor meer informatie kan u terecht bij:

Sponsors

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen