Je bent hier:

Samentuinen voor iedereen

Samentuinen voor iedereen

Iedereen is welkom in een samentuin. Dat is voor Velt de opzet sinds we in 2006 met samentuinen begonnen. De mensen die Velt met de samentuinen bereikt, worden almaar diverser.
De laatste jaren doen partners uit de sociale sector, o.a. armoedeorganisaties, een beroep op Velt met als doel maatschappelijk kwetsbare mensen veerkrachtig te maken door samen te tuinieren. Voor deze doelgroep volstaat de standaardaanpak van Velt niet. Daarom ging Velt in zee met CEDES, een vormingsorganisatie voor integrale armoedebestrijding.

Samen met hen ging Velt op zoek naar mogelijkheden en kansen om iedereen zich thuis te laten voelen in een samentuin. Na een grondig onderzoek van onze huidige manier van werken gaf CEDES tal van aanbevelingen. Dit gaat van het aanpassen van de infoborden tot het herwerken van onze algemene aanpak en lesmethoden. Hiermee zijn we aan de slag in enkele piloottuinen, oa. de samentuin Bonenakkers in Hoogstraten."

Ook in jouw tuin?

Wil je in jouw tuin ook inzetten op het betrekken van mensen in een maatschappelijke kwetsbare situatie? Neem dan contact op met Ruth ([email protected] - 03 298 80 92) voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Nu te koop

Sponsors

Steun de crowdfunding Not Your Bee
Ecoflora

Ledenvoordelen

Word lid

Ontvang Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat recepten en praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen