Je bent hier:

Als gemeente

Als gemeente

Onze samentuinen zijn een van de succesverhalen. Gemeenten vinden in Velt een partner met ervaring in het planmatig uitwerken van een samentuinproject en om via praktijkbegeleiders de (moes)tuinervaring en sociale dynamiek in zo'n tuin te brengen.

In dezelfde sfeer zetten we ook in op de ontwikkeling van samenkeukens. Hier combineren we de principes van de klassieke volkskeuken met ecologische principes, waaronder het gebruik van lokale producten en het verwerken van overschotten.


Uitgebreide expertise rond groenbeheer

Velt stelde samen met professor Martin Hermy het boek Groenbeheer, een verhaal met toekomst samen. Dit standaardwerk biedt specifieke kennis en een beleidskader voor het ontwerp en beheer van goed openbaar groen. Een prachtig inspiratievol boek voor gemeentebesturen.

Talrijke voorbeelden geven informatie op maat van milieu- en duurzaamheidsambtenaren,  milieuraadsleden, leefmilieuschepenen, groendienst en openbare bibliotheek. Hierdoor is Velt uitstekend geplaatst om advies te geven voor diverse projecten rond groenbeheer.

In Velt vinden gemeenten ook een partner voor een breder duurzaamheidsverhaal. Vooral rond voedselproductie en -verspilling bouwden we een ruime expertise op. Velt schrijft graag in op projectoproepen of aanbestedingen voor adviesopdrachten of projectontwikkeling rond openbaar groen of het verduurzamen van gemeentelijke restaurants.


Contacteer ons

We stellen onze expertise graag ter beschikking voor soortgelijke projecten. Neem contact op met Velt-directeur Jan Vannoppen voor meer informatie of een verkennend gesprek.

Jan VannoppenJan Vannoppen
Directeur Velt
Tel.: (+32) 03 287 80 62
E-mail: [email protected]

 

.
Samenwerken als gemeente

(C) Foto: Velt

Sponsors

https://www.newb.coop

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid