Je bent hier:

Nieuws onderwijs

Op vakantie in de moestuin

Na het succes van de twee vorige edities moestuinvakanties kon een vervolg op dit mooie verhaal niet uitblijven. Dit jaar organiseerde Velt samen met Top Vakantie maar liefst vijf moestuinvakanties.

Lees meer

Bommen en taartjes voor de ecokids

Maar liefst 300 kinderen van de derde graad basisonderwijs uit Laakdal genoten eind mei van een boeiende ecokidsdag onder begeleiding van Velt vzw. Tijdens een ecospelletjescarrousel leerden zij de seizoensgroenten beter kennen. 

Lees meer

Velt organiseert acht moestuinvakanties in 2018

Na het succes van de twee vorige edities kon een vervolg op dit mooie verhaal niet uitblijven. Dit jaar organiseert Velt samen met Top Vakantie maar liefst acht edities van de moestuinvakantie.

Lees meer

Het was weer leuk in Leuven!

Naar goede gewoonte speelde Velt ook bij de start van dit schooljaar ecospelletjes met de kinderen van Leuven. Samen met de hulp van Colette Courgette, de hippe Veltkip, leerden de kinderen de seizoensgroenten beter kennen. 

Lees meer

Op kamp in de samentuin

Tijdens het zomerverlof organiseerde Velt in samenwerking met Top Vakantie twee moestuinkampen voor kinderen van 6 tot 12. Het werd een echt avontuur!  

Lees meer

Evergemse kinderen ontdekken seizoensgroenten en -fruit

Dinsdag 23 mei konden de Evergemse kinderen genieten van een dag vol ecoplezier. Deze dag vormde de feestelijke afsluiter van een leertraject rond duurzame voeding. In de weken voor het slotfeest kwamen Veltlesgevers in de Evergemse klassen ecosmosworkshops geven.

Lees meer

De schoolmoestuin in de zomer

De zomer is een beetje het zorgenkind van de schoolmoestuin want hoe overbrug je die lange warme periode zonder dat je een verschrompelde en overwoekerde moestuin terugvindt in september? 

Lees meer

Ben jij klaar voor het moestuinavontuur?

We zijn maar wat blij om jullie te laten weten dat we tijdens het zomerverlof samen met Top Vakantie vijf moestuinweken voor kinderen organiseren.

Lees meer

Gezonde én duurzame voeding op school

Zowel de voedingsindustrie als gezondheidsexpertisecentrum VIGeZ en de onderwijskoepels ijveren voor een nieuw en gezonder aanbod van tussendoortjes voor de schoolgaande jeugd. Tegen 2020-21 moet het aanbod gevarieerd en evenwichtig zijn. Weg dus met de vele suikerrijke producten als frisdrank en snoepgoed. Ter vervanging hiervan zal de consumptie van water, melk en vers fruit worden aangemoedigd. Uiteraard juicht Velt vzw deze stap in de goede richting toe. Hopelijk kan de inzet voor gezondere voeding op school ook samengaan met een duurzame visie.

Lees meer

Maak kennis met Colette Courgette en haar seizoenskalender

In welk seizoen zijn de eerste aardbeien rijp? Welke fruitsoort heeft het zachtste velletje? En waarom kun je het hele jaar door wortels eten, en tomaten enkel maar in de zomer en herfst? Op deze – en vele andere – vragen krijg je met behulp van lesideeën, spelletjes, knutsels, raadsels en recepten een antwoord.

Lees meer

Sponsors

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen