Stappen naar een ecologische tuin: aanleg en beheer is een praktisch én mooi siertuinboek dat de lezer stap voor stap begeleidt bij de aanleg en het beheer van een ecologische tuin. De auteurs vertrokken telkens vanuit de vraag: 'Hoe doe ik het?'.

Het boek neemt niet de tuin- en landbouwcultuur als uitgangspunt, maar de natuurlijke processen. Dat wil niet zeggen dat een ecologische tuin een wildernis is. Wie inzicht heeft in natuurlijke processen weet wat hij kan verwachten en hoe hij ermee om moet gaan. De auteurs leggen uit hoe je bijvoorbeeld een bloemenakker, bloemenborder of speelbosje aanlegt, welke planten je kunt kiezen en hoe je deze beplantingen beheert. De lezer leest ook telkens hoeveel werk en hoeveel groenafval een beplanting oplevert.

Zelfs wie nog nooit in de tuin heeft gewerkt, kan met Stappen naar een ecologische tuin aan de slag. Uiteraard vinden ook gevorderde tuiniers heel wat informatie in dit standaardwerk. Tegelijkertijd is het een mooi boek, met veel aandacht voor inspirerende foto's.

Bestellen

Stappen naar een ecologische tuin telt 288 pagina's en kost 31,50 euro voor Velt-leden. Bestellen kan via de webshop van Velt of via de lokale Velt-afdelingen.