Je bent hier:

Kruisbessen

Kruisbessen

Kruisbessen (stekelbessen) zowel rijp als niet-rijp bevatten veel pectine (en zuur) en zijn daarom uiterst geschikt om in te maken. De bessen (en hun sap) kun je gebruiken om andere, niet-pectine rijke vruchten toch te doen geleren zodat je een smeerbaar eindproduct krijgt. De kleur en van het eindproduct varieert naargelang de soort en de rijpheid van de vruchten. Groene kruisbessen geven een roze jam.

  • Geschikt voor confituur, jam, gelei en coulis


Bekijk het algemeen overzicht van de fruitkalender van Velt

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen