Je bent hier:

Veldsla

Veldsla

Kenmerken

Veldsla is een lid van de valeriaanfamilie. Het is een bladgewas en heeft ovale, donkergroene blaadjes die in een bundeltje bij elkaar groeien. Veldsla is een zeer interessante groente omwille van haar beschikbaarheid.

Beschikbaarheid

Oktober tot en met maart. Veldsla kun je in de volle grond zaaien of onder koud glas.

Keer terug naar boven


Hoe bewaren?

  • Heb je veldsla in de tuin, laat hem dan de hele winter staan. Bij strenge vorst (-7° Celsius) hebben de plantjes wel beschutting nodig. Je kunt er gerust wat blaadjes afplukken of hem in zijn geheel oogsten.
  • Gekochte veldsla kun je in de koelkast zowat een week bewaren. Maar net geoogste blaadjes kun je het best onmiddellijk opeten. Zo geniet je meer van hun fijne smaak en voedingswaarde.

Keer terug naar boven


Rijk aan...

Veldsla is een malse, smakelijke slasoort die veel vitamine A, C, calcium en ijzer bevat. 

Keer terug naar boven


Veldsla in de keuken

Koop alleen veldsla met frisgroene blaadjes. De wortel zit er vaak nog aan, maar dat is geen probleem. Je kunt veldsla verwerken in salades, maar je kunt hem ook warm gebruiken in soep bijvoorbeeld. Daarnaast kun je veldsla gebruiken als garnering.

Keer terug naar boven


Interessante publicaties over groenten

Handboek ecologisch tuinierenEcologisch tuinieren voor beginnersBijzondere groentegids


Nu te koop

Sponsors

Ecoflora
Steun de crowdfunding Not Your Bee

Ledenvoordelen

Word lid

Ontvang Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat recepten en praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen