Je bent hier:

Roomse kervel

Roomse kervel

Roomse kervel (Myrrhis odorata) is een kruid voor een frisse, voedselrijke bodem. De bladeren en bloemschermen zijn eetbaar. De verse zaden zijn lekkere anijssnoepjes. Opgelet: omdat enkele giftige planten erg op roomse kervel gelijken, koop je zaden en plantjes het best in een tuincentrum.

  • Bloemkleur: wit. Bloei: mei-juni.
  • Hoogte: 80 tot 100 centimeter.
  • In de keuken: In soepen, sauzen en salades. De zaden als snoepje; de wortel (gekookt) als groente.

Roomse kervel


Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen