Je bent hier:

Een schoolmoestuin starten

Een schoolmoestuin starten

Een kiemkrachtige start!

Een moestuin opstarten binnen de schoolmuren doe je niet in een wip. Om de slaagkansen van deze bijzondere moestuin te waarborgen, geldt de gouden regel 'bezint eer ge begint.' Daarom ontwikkelde Velt de workshop 'Een b(l)oeiende schoolmoestuin: ook op jouw school.' 

Vragen zoals: Hoe kies je een geschikte plek voor je moestuin?  Hoe organiseren we de moestuinwerking? Hoe overbruggen we de schoolvakantie? Voor welke gewassen kiezen we? krijgen tijdens deze workshop een antwoord. We bekijken nadien samen met de school hoe Velt het best kan ondersteunen. Indien gewenst werken we met de school een begeleidingstraject (didactisch, tuintechnisch en/of organisatorisch) op maat uit.

Aan de slag

Naast de basisworkshop, kan je de nodige vakkennis opdoen in de schoolmoestuinhandleiding van Velt. Je vindt er alle nodige informatie om je moestuin letterlijk uit de grond te stampen. De kweekfiches vertellen je hoe je wat wanneer zaait en plant. 

Samen ben je niet alleen

Alles is leuker als je het samendoet! Partners en een netwerk geven je schoolmoestuin een stevige basis en een duurzame toekomst. 

Les in de moestuin

Een schooltuin wordt pas ten volle benut als er ook in zo veel mogelijk lessen gebruik van wordt gemaakt. Franse groenten? Oppervlaktes berekenen? Wit-lofdichten? Hier vind je tal van lesideeën en linken met het leerplan.

Nog meer weten?

Hier vind je nog heel wat literatuur en bruikbare links die je inspireren en verder op weg helpen.

.

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid