Je bent hier:

Bio met Klasse

Bio met Klasse

Deze zeer volledige lesmap van Bio met Klasse maakt je wegwijs in de wereld van de biolandbouw en -voeding. Via tal van kant-en-klare lessenpaketten, interactieve opdrachten en achtergrondinformatie krijgen de leerlingen de nodige bagage om deze materie te bevatten. Er zijn introductielessen ter kennismaking met de biosector en project- en themalessen voor meer verdieping.


De lesmap 'Wegwijs'

 1. Inleidend gedeelte: Een inleiding vóór je je in de lessen verdiept. Je krijgt een overzicht over het geheel door middel van de inhoudstafel en een 'wegwijsgedeelte. Vervolgens vind je achtergrondinformatieover 'biolandbouw, motor van duurzame landbouw' en 'ervaringsgerichtleren'. 
 2. Introlessen: Voor elke graad een introles. Je vindt voor elke les een gids voor de leerkracht en fiches en werkbladen voor de leerlingen.
 3. Project- en themalessen: Zoom in op verschillende thema's met kant-en-klaar lesmateriaal. Je vindt telkens een gids voor de leerkracht en werkbladen voor de leerlingen.
 4. Bijlagen: Ondersteunende documenten, lijsten en lesaanvullingen. Met eenbioboerenlijst, recepten, info over aansluiting bij vakken envakoverschrijdende eindtermen, een bibliografie, begrippenlijst enlandbouwschakels. 

Aanvullend lesmateriaal


Bekijk andere educatieve pakketten van Velt voor het secundair onderwijs

Bio met Klasse

Sponsors

Tuindagen Beervelde 2019
Ecoflora

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

 • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
 • Leuk welkomstpakket
 • Korting op boeken van Velt
 • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
 • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
 • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
 • Toegang tot het online Seizoenen-archief
 • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen