In deze vierdelige lessenreeks leer je de basis om te starten met moestuinieren. Je krijgt tal van tips over bodem en bemesting en je ontdekt wat biodiversiteit in de moestuin kan betekenen. Ook over bodemwerking en vruchtwisseling kom je heel wat te weten.
Klik hier voor meer informatie
Deze driedelige lessenreeks vormt de basis voor de ecologische teelt van grootfruit (appels, peren,...) in de tuin. Je leert aan de hand van theorie- en praktijklessen alles over de ecologische fruittuin, boomzorg en zomer- en wintersnoei.
Klik hier voor meer informatie
Na het volgen van de basiscursus voor de ecologische teelt van grootfruit kun je een extra module aanvragen voor het snoeien van leifruit.
Klik hier voor meer informatie
Heel veel scholen dromen van een perceeltje vol verse groenten. Een schoolmoestuin is voor kinderen namelijk een plekje om te genieten én om bij te leren. Bij het opstarten van zo’n tuin komt wel wat kijken. Daarom ontwikkelde Velt deze interactieve infosessie.
Klik hier voor meer informatie
In twaalf lessen kom je werkelijk alles te weten over gezond en ecologisch tuinieren. Je start met een basiscursus moestuinieren en daarna zet je de theorie om in de praktijk. Zo leer je precies wat je wanneer moet doen in je tuin.
Klik hier voor meer informatie
Tegen 2020 wil Velt alle pesticiden uit de winkelrekken. Maar hoe pak je je tuin pesticidevrij aan? Hoe zit het met biologische bestrijdingsmiddelen? Wat kan je preventief doen? En wat als er toch onkruid of plagen optreden?
Klik hier voor meer informatie
Droom je van een eigen minimoestuin? In deze kennismakingscursus leer je wat je daarvoor nodig hebt. Hoeveel kost zo’n tuintje en hoe lang duurt het om te komen tot je eigen gezonde groenten? Achteraf ga je naar huis met een gevulde pot verse groenten.
Klik hier voor meer informatie
Kippen zijn bijzonder nuttige dieren. Ze verwerken je groente-, tuin- en keukenafval en zorgen voor lekkere eitjes. Maar hoe houd je kippen en hoeveel plaats heb je daarvoor nodig? En welk kippenras is het meest geschikt voor jouw situatie?
Klik hier voor meer informatie
In een samentuin vindt een groep tuiniers de tijd en ruimte om hun eigen groenten te kweken. Individueel of in groep. Een praktijkbegeleider helpt beginnende tuiniers hierbij. Op het ritme van de seizoenen staat hij ze bij met jarenlange ervaring en kunde.
Klik hier voor meer informatie
Onkruiden zijn veel meer dan ongewenste kruiden. Ze hebben flink wat troeven, waar je in tuin en keuken lekker van kunt genieten. Tijdens deze lezing ontdek je hoe onkruiden naast de keukenkruiden een plaats verdienen in je tuin en op welke plaats ze thuishoren.
Klik hier voor meer informatie
Onkruiden zijn veel meer dan ongewenste kruiden. Ze hebben flink wat troeven, waar je in tuin en keuken lekker van kunt genieten. We trekken eropuit in de tuin en zorgen voor een kruidige oogst. Je leert tijdens deze tuinwandeling eetbare (on)kruiden herkennen.